Темос - гармонія тепла. Енергозбереження
Альтернативні джерела енергії.
RUUA
(067) 232 42 80
(067) 656-12-06


Виберіть бренд

Danfoss
Vaillant
Buderus
Viessmann
Bosch
Rehau
Purmo
Meibes
Kermi

Укргазвидобування хоче продавати газ населенню в обхід Нафтогазу

Укргазвидобування хоче продавати газ населенню в обхід Нафтогазу

29 травня 2015

Найбільша нафтогазовидобувна держкомпанія "Укргазвидобування" вважає, що для покращення фінансового стану компанії необхідно дати йому можливість самостійно продавати населенню весь видобутий газ, який зараз продається виключно через "Нафтогаз України". Про це заявив начальник планово-економічного управління "Укргазвидобування" Олексій Біличенко, додавши, що за нинішнього фінансування компанія не має коштів на збільшення видобутку газу.

"Єдина компанія, яка постачає газ для населення, - це "Укргазвидобування". Тут було б не все так погано, якби між нами та населенням не стояв "Нафтогаз", - сказав Біличенко.

Він зазначив, що через це "Укргазвидобування" не має жодних важелів впливу на керування своєю ліквідністю. За його словами, до 1 квітня поточного року компанія продавала газ за ціною 349 грн. за тис. куб. м без урахування ПДВ. При цьому навіть за такої низької ціни "Нафтогаз" за 2013 рік збільшив борг перед компанією на 2,2 млрд грн.

"Можна уявити собі, що відбувалося в компанії – збільшився кредитний портфель у результаті стрибка курсу долара та інше", – додав Біліченко. При цьому він розповів, що з 1 квітня відпускна ціна продажу газу компанією зросла до 1590 грн., проте водночас зросли і рентні ставки за видобуток газу.

Таким чином, за словами Біліченка, збільшення доходів компанії буде незначним, і його вистачить лише на перекриття витрат, що виникають у зв'язку з курсом долара та загальним інфляційним процесом у країні. Водночас, представник держкомпанії очікує погіршення фінансування навіть після збільшення відпускної ціни видобутого газу.

"Нафтогаз" від населення за підвищеною ціною влітку та на початку осені коштів отримувати не буде, оскільки знижується споживання газу в цей період, і ми не отримуватимемо оплату або отримуватимемо на рівні 349 грн за нарахованих податків на 1590 грн", – повідомив Біличенко.


Всі новиниНаступна
© 2024. Сервісний центр Темос
Всі права захищені.
Політика конфіденційності.
Україна, м. Київ, пр. Паладіна, 32, оф. 436
(067) 232 42 80, (067) 656-12-06
alexover@ukr.net
Розробка сайту MSGROUP
Кошик замовлень